Spindlar

Det enda som stämde överrens med min bild av Australien var att det är spindlar och andra kryp överallt. Jag är dock riktigt chockad över att jag inte blir rädd och skriker varje gång jag ser dom, jag bara tar upp en flippflopp och smackar till dom helt lungt och sansat! Har iofs inte sätt några ormar än, då lär det bli skrika och springa av kan jag lova.
Har sjukt snygg solbränna på mina fötter också. Har använt mina sportsandaler LITE för mycket.

Australia day


Idag har jag varit här i 2 veckor.. känns som en evighet! Saknar alla där hemma!
Igår var det Australia Day så jag, Verena och Nathalie åkte till Newcastle och deltog i festligheterna! Australiensarna är var som galna, alla hade kläder med australiensiska flaggan på, var målade i ansiktet osv.. Men kul var det!! Idag är sista jobbdagen för denna vecka sen är det ledigt i 2 hela dagar :D


driving on the wrong side of the road!

(vill bara borja med att be om ursakt for icke-svenskt tangentbord, irriterande)

Igar var jag ute med min hostmum och ovningskorde for forsta gangen! Man maste gora det ett par ganger innan man far kora bilen sjalv haha. Sjukt skumt var det iaf och hosmum satt med handen pa handbromsen hela tiden!! Men det gick nog ratt bra anda tror jag.. hoppas jag far kora sjalv snart!
Pa torsdag vankas det Australia day, vilket betyder en ledig dag mitt i veckan :) Har traffat nagra tyska tjejer som ocksa ar au pairer har i narheten sa vi skulle nog hitta pa natt skojj! Det ar typ jippon overallt da. Den ena av dom tyska tjejerna kom och hamta mig igar och vi korde runt till alla strander har omkring och kollade runt lite, det va najs! Det ar helt sjukt vacker har! Ska forsoka fa in min data pa detta natverk sa jag kan ladda upp lite bilder, har tagit ca 200 redan..
Min hostmum var pa IKEA i helgen och kopte bland annat en massa svenskt godis och mat till mig :D Imorgon ska jag laga kottbullar och potatismos at barnen, hoppas dom ater det!

1 vecka

Nu har jag varit hos familjen en vecka och nu börjar jag känna mig lite mer hemma än i början! Vi har vart runt överallt till alla stränder och alla sevärdheter :) Det är helt sjukt fint här, palmer, vita sandstränder osv.. Har hittat två andra au pairer här i närheten också så det känns ju bra att man kommer ha någon att umgås med när man är ledig haha. Ska träffa en av tjejerna imorn för då har jag min första lediga dag!! Ska nog gå till stranden en sväng och fixa lite solbränna :)

Little beach, Nelson bay

Operahuset i Sydney!


en helt okej säng ;)


bye bye, Sydney!

Om 2 timmar ska jag satta mig pa taget och aka ut till vardfamiljen! Ar sjukt nervos men tror det kommer bli bra nar man val ar dar :) Kommer dock att sakna alla tyska au pairer har pa hostlet, forstar ju typ tyska nu efter 3 dagar med dom haha! Men det ska dock bli skont att ha ett eget rum och slippa sova i vaningsang med 5 andra tjejer i rummet!

FRAMME!!!

Nu är jag efter en lång flygresa äntligen på plats i Sydney!! Själva resan gick bra förutom att ingen på Air China kunde prata engelska.. Det spelade ingen roll om dom pratade engelska eller kinesiska i högtalarna, det lät lika dant ändå haha.. Syndey är underbart fint och varmt är det också.. OCH strålande sol :) Känner mig dock helt väck i både huvud och kropp då jag knappt har sovit något på ca 60 timmar.. Sen känns det fortfarande som det gungar efter flygningen! Och jag som trodde det där med jetlag var överdrivet, där fick jag allt! För närvarande ligger jag i sängen på hostlet och undrar vilka andra människor jag ska bo med för dom i receptionen sa att det bara va au pairer som bor med mig men alla på hela hostlet verkar vara på deras Beach-walk.. Hann inte riktigt med att hänga på dom för jag kom till hostlet 5 i 11 och dom skulle gå 11.. Kände att jag prioriterade att duscha och byta kläder haha! Men beachen kommer man nog hinna se ändå allt ;) Ska ju vara här ett tag!

När jag öppnade min resväska så ramlade en liten lapp ur som jag inte hade sätt, världens finaste vänner har man!


Avskedsfest!

IMORN ÅKER JAG!!!!!!!

Det är bara helt sjukt overkligt, kan inte fatta att det äntligen är dags!! Det känns som det nyss var 2 månader kvar.. vart tog tiden vägen?? Jag är livrädd och jätte föräntansfull på samma gång, tjuter och skrattar om vartannat..
Igår var det avskedsfest och det vart hur BRA som helst!! Det va skitkul och fick världens finaste presenter :) Börjarde gråta som fan när jag läste igenom allt och när man skulle säga hejdå till alla.. Det kommer bli riktigt jobbigt att säga hejdå till Mamma, Pappa och Martin på flygplatsen imorn..

Avslutningsvis så vill jag bara säga att JAG ÄLSKAR MIN FAMILJ OCH MINA VÄNNER SÅ JÄVLA MYCKET!!! Säger det för sällan.. Ni är bäst!











Det börar närma sig..

3 dagar kvar..

Läget då?? Joo, jag invätar det nervösa sammanbrottet som jag trodde skulle ha kommit vid det här laget! Eller så kanske det inte ens kommer för jag har knappt fattat att jag ska åka än. Det kommer säkert om några veckor eller en månad när jag fattar att jag verkligen ska vara borta ett tag!
Oavsätt om sammanbrottet kommer eller inte så är allt det här sjukt spännande.. Jag ska verkligen flytta till andra sidan jorden, hem till några jag knappt känner, och det är jag INTE nervös för?!? Det enda jag är nervös för är den där himla flygresan men det ska nog gå det med :)



Snyggaste väskan ever!!


Jag hittade dessa fina klistermärken på tursistbyrån i stan idag när jag skulle köpa lite presenter till värdfamiljen och tyckte att dom skulle passa bra på min fina resväska!


packning!

EN VECKA KVAR!!!!!

Nu är det dags att börja ta tag i packningen.. Vet inte riktigt hur detta ska gå, hur ska man få ner hela sitt liv på 25 kilo?? Tur att man i stort sätt bara behöver packa sommarkläder! I övrigt känns det som jag har skaplig koll på läget, vill bara komma iväg nu!! På lördag blir det avskedsfest här hemma och det kommer bli härligt, nästan alla vänner samlade på samma ställe!

Idag var det även den absolut sista dagen på jobbet.. Lite sorgligt är det allt, jag  har haft ett riktigt bra år där :) Kommer sakna alla barn och fröknar!


RSS 2.0