ballongdjur

Inne i Nelson Bay centrum brukar det stå en clown son gör ballindjur varje helg och Lochie älskar han haha. Så varje lördag brukar vi hälsa pa clownen och få några ballonger! Det var även denna clown dom gav mig 30 ballonger gratis så jag kunde göra ballongdjur på Lochies födelsedagskalas för några veckor sedan, man vart ju skapligt populär bland alla 4 åringar och även av barnens morbror som var helt fashinerad av hur fort jag kunde göra dom haha.

Sandboarding

Natalie fyllde hela 19 år för 2 veckor sedan och i födelsedagspresent gav jag och Verena henne att vi skulle köra sandboardning. Ungefär 10 min från där jag bor i Nelson bay så ligger Birubi Point som är en jätte fin strand och sammanhängande med den ligger 35 km av sanddynor som sträcker sig hela vägen till Newcastle. När vi kom dit känndes det verkligen som man var mitt i öknen fast vid havet, helt sjukt fint! Vi fick åka fyrhjulsdriven buss ut till dynorna vilket i sig var ett äventyr haha, upp och ner genom öknen. Sedan blev vi tilldelade brädor och instruktörerna berättade hur man gjorde och sedan fick vi köra igång. Jag undrar seriöst om min hjärna har slutat fungera för jag kom klädd i jeans och tshirt. Skulle verkligen ha haft träningskläder på mig för det var sjukt jobbigt att springa upp för sanddynorna hela tiden. Och så fick man sand precis överallt så man fick vara noga med att inte öppna munnen när man åkte nerför haha. Men det var riktigt roligt!! Det gick fort som fan och kan liknas med att åka pulka nerför yxbacken där hemma hahaha! Vi prövade även att stå upp på brädan men det var lite svårt men lyckades iallafall stå upp hela vägen ner en gång. Detta ska jag definitivt göra med min familj när dom kommer hit :)




Verena och Natalie redo att börja åka!


Jag åker och fegbromsar med händerna första åket haha


Verena och jag

Natalie


ANZAC DAY

Anzac day firar australiensarna till minne av typ alla krig som har varit genom åren. Detta innebär att alla är lediga, börjar supa runt 7 på morgonen och sedan spelar 2up hela dagen. 2up är ett spel som är olagligt att spela alla andra dagar om året och det går ut på att man bettar pengar på krona eller klave. 2 personer står i mitten av en cirkel och tar emot allas bet och sedan kastar en av dom upp 3 mynt luften sen blire krona eller klave. sen så bettar folk pengar mot varandra i publiken också. Helt galet var det iaf och det var så sjukt mycket folk

 överallt!
 
Massor av folk spelar 2up

 

Såhär kan det gå om man blir utkastad för att man är för full, då dumpar vakterna dig i rabatten Haha. Carrod och Lucas började dagen kl 06 med öl och detta är 6 på kvällen haha så jag förstår att dom hamnade i rabatten...


opera

Förra veckan va vi iväg yill Sydney på onsdagen för att kolla på balett i operahuset. Jag är ju inte sådär jätte kulturell av mig men det var faktiskt bra!! Lite humor var det också, sen var det ju sjukt kul att kolla på vältränade killar i kroppsstrumpor hahaha. Det regnade iaf som tusan och det var väl ca 1 dm vatten på marken utanför operan så det var dyblöta skor kan jag lova.. I helgen har det inte hänt jätte mycket, har jobbat, dvs tillbringat större delen av helgen med barnen på beachen och i parken. Inte helt fel det heller! Söndagskvällen tillbringade jag med tyskorna och Sarah på shoal Bay contry club och tittade på fulla människor som sjöng karaoke, alltid lika roligt haha. Denna vecka vart jag visst ledig 4 dagar i rad för det är public holiday, anzac day. Detta infaller på onsdag och tror iaf att det handlar om andra världskriget eller något sånt. Här innebär det iaf att alla är lediga och går till närmsta pub och blir full innan lunch. Detta verkar vara en röd tråd för alla public holidays här haha. Jag och Sarah hade iallafall tänkt att checka läget på puben dagen till ära. Man spelar tydligen krona eller klave också och bettar pengar på det. Kan ju bli intressant!! Just nu sitter jag på biblioteket och väntar på att tyskorna ska bli klara på datorerna så vi kan gå och köpa hårfärg så vi kan färga håret ikväll. Blir blonda slingor igen så efter denna gång kommer jag nog vara tillbaka toll den hårfärg jag vill ha :)

Lite random bilder från påskhelgen


Jag på Birubi beach




Utekväll med anna och kanadensiskorna Blair och Sarah


Efterfest på stranden, vi försöker oss på en hoppbild kl 4 på morgonen haha

Påskhelgen

Heeeej alla där hemma i Sverige!! Jag är inte så bra på att uppdatera här för jag har haft fullt upp. I påskhelgen fick jag fin besök av Anna från Canberra och det vart ösigt värre. Huset var fullt hela påskveckan, 11 pers, då vi hade Alicias syrra med familj på besök. En kväll ville föräldrarna gå ut och äta så då vare jag och 4 barn varav 3 av dom under 4 år.. Skrikigt kan man säga. Tur att Sharla är 8 år och kan hjälpa till lite :)  Sen kom Anna på långfredagen så då fick man ju ett par extra händer, och barnen älskade henne! Dom frågar fortfarande varje dag vart hon är haha. Att halva släkten va på besök innebar ju också att jag och Anna kunde gå ut när barnen somnade vilket var kl 9 för omväxlingsskull! Så då gick vi upp för den branta backen upp till Sarahs mansion där hon och Blair förfestade. Det vart en sjukt rolig kväll och sent för vi kom inte hem förän efter 4 på morgonen. Lördagen började vi efter 4 timmars sömn med att åka runt til alla stränder här omkring och kolla läget, sjukt mycket folk eftersom typ alla i NSW kommer hit över påsk. Sedan åkte vi på en Delfinkryssing och såg massor med delfiner!! Helt underbart! Jag hade ju tur och såg mina första delfiner från stranden på fredag förmiddag, vart helt exalterad så gick upp till restaurangen och berättade det för mina värdföräldrar och dom bara skrattade åt mig för bor man här så ser man tydligen delfiner jämt. Lördagkvällen gick vi också ut men vi va så himla trötta från kvällen innan så vi gick hem skapligt för på söndag morgon var det dags för 2 timmars surfinglektion!! Det var riktigt roligt och jag lyckades stå upp flera gånger!! Sharla va med också och hon va nog bäst av alla, en naturbegåvning. Hon fick en egen surfbräda i julklapp så vi ska nog dra ut med den och öva lite någon dag nu när det är påsklov för henne!

Annars då så kommer ju mor och far och bror om en månad :D Det ska bli himla roligt och jag får ledigt en vecka så det blir ju lite semester med :) Nästa vecka bär det av till Sydney med brudarna, vi ska shoppa och gå på balett på Operahuset, har aldrig sätt balett i hela mitt liv men ska bli grymt att gå på något i Operahuset bara! Har inte varit i Sydney sedan mina första dagar här så det ska bli kul att komm dit igen!

Nu precis innan jag skriver detta blogginlägg så har jag gjort en ansökan till högskolan för 3e året i rad. Får se om jag kommer in, annars stannar jag nog här i höst, eller jag vet inte.. Har ingen aning, det får bli som det blir :)

RSS 2.0