Surfing och bodyboarding


Igår tog jag min första surfinglektion någonsin! Innan hade jag ställt in mig på att det skule bli svårt, men inte hade jag en aning att det skulle bli såhär svårt. För det första så var det i princip omöjligt att komma upp på brädan i vattnet.. Sen det där med att fånga en våg.. Kan ju bara säga att jag var med under vattnet än på brädan! Tillslut lyckades jag iallafall komma upp på knäna :) Ska ta några flera lektioner och sen kanske köpa någon begagnad nybörjarbräda så jag kan lära mig ordentligt. Det är ju rätt passande att börja jobba kl 17 varje dag! Något som är mycket lättare att göra är bodyboarding, se bilden nedan. Då ligger man bara på brädan och den är ju mycket bredare än en surfingbräda så då ramlar man inte av lika lätt :) Jag älskar verkligen beachen och havet, förstår inte hur man skulle kunna tröttna på detta!


Oakvale farm

Idag är det ju lördag, vilket innebär att jag har barnen hela dagen så passade på att åka på en liten utflykt till en farm här i närheten! Där fick man klappa alla möjliga australiensiska djur så som kängruer och koalor :D Sjukligt varmt vare iallafall som vanligt men det börjar vänja mig vid nu!


Hår



Allt saltvatten och sol sliter på hårfärgen som sakta men säkert går mot orange/blondt nu.. Blondt i hårbotten sedan lite orange och sen lite varierande i resten av håret! Jag borde verkligen göra något åt det med det är sjukt dyrt. Kanske får ta saken i egna händer, det är ju redan lite oranget haha!
Annars så rullar livet på här nere, lite upp och ner nu när det börjar bli en vardag här och allt inte är nytt och spännande längre.. På fredag vankas det surfinglektioner i Newcastle med tyskorna och på söndag ska jag träffa Linn från Sverige som bor i Sydeney, hon kommer upp till Newcastle över dagen :) Sedan nästa helg åker jag och Verena till Blue Montains utanför Sydney! Det kommer bli grymt! Annars så hänger jag mest på stranden, solar och badar och kör bodyboarding flera gånger i veckan! Det är riktigt roligt och jag hoppas att surfa på riktigt kommer att vara lika roligt :)
Nu är det dags att sova.. Sol och bad gör en riktigt trött!


BBQ

I söndags startade vi forhoppningsvis en ny fin tradition här, nämligen söndags BBQ! Här i Nelson Bay finns det grillar för allmänheten med tillhörande bord och stolar överallt längst stränderna. Det var riktigt härligt :)



Verena och grillen!


Jag och Verena!


Natalie och jag hade omedvetet matchat shortsdressar!


Natalie och salladen!


Lite bilder som utlovat!


Boat harbour! Här kan man se valar inom ett par månader.



Solnedgång vid Dutschies beach, stranden som är ungfär 3 minuter från huset där jag bor!


Hamnen i Nelson bay!

Huset jag bor i! Rätt dålig bild haha men mitt rum är längst upp till höger och jag ser havet därifrån :)


Dutschies beach igen men i dagsljus denna gång! Den är oftast mycket större men på denna bild är det högt tidvatten så då försvinner det mesta av den..


Barn är roliga

Barn säger så roliga saker hela tiden..

I torsdags när jag var på toaletten så hör jag lillkillen utanför; SOFIIIIAAA, are you doing a wee or a po?!!?!? (samtidigt som han bankar på dörren och rycker i handtaget)

Igår satt han i mitt knä och så drog han ner min tshirt och bara "Is THAT boobies?!?!" Jag bara "eeeh yes it is"..
Och idag kom det en till fråga.. "Sofia, do you have a boyfriend?!? Do you kiss boys all the time?"
Haha, han är bara snart 4 år!



Jag och gullungen! Notera mitt kräftröda fejs haha.. var på stranden med Nathalie och brände mig LITE. Har inte kunnat vara i solen på 2 dagar nu men hoppas på att det ska ha lagt sig till imorn för då vankas det BBQ på stranden med tyskorna :)


Solnedgång vid Birubi point!



Det bästa med Nelson bay och Australien är att det är så nära till stranden! Man kan liksom gå ner till stranden på 2 min eller ta bilen 5 min för att komma till denna fina surfarstrand!

Sooool igen!

Efter en veckas regn sa skiner solen antligen igen!! Ska snart packa ihop lite grejjer och ta bussen ut till Birubi med Verena och sola och bada lite pa min lediga dag. Igar var vi en svang pa Shoal Bay contry club, det ar ett av tva utestallen har och man kan tydligen ga ut pa en sondag for det va ratt mkt folk :)

Maste verkligen forsoka att ladda upp lite bilder snart, har hur mkt som helst!

segt internet

Jag har försökt ladda upp bilder i en halvtimme nu och det funkar inte. Australien är lite efter när det gäller det där med internet!! Annars då, joo har umgåts en del med dom tyska tjejerna, riktigt trevliga :) Vi va ute vid Birubi point i måndags och solade, badade och kollade på snygga surfarkillar! Där ute kan man se både Delfiner och sanddynorna som är 35 km långa och går hela vägen till Newcastle, rätt coolt! Har dock inte sätt några delfiner än, men ska kanske ut dit idag och  kolla för igår hade det vart ca 20 st där. Någon helg framöver så ska jag nog ta lite surfinglektioner här med min värdfamilj, dom har en massa surfingbrädor och sånt i garaget som jag får låna om jag vill och det känns ju som man borde testa på det när man är här. Är dock lite skrajj för alla hajar! Dom stänge en strand i Newcastle förra veckan för det var hajar nära land.. För ett år sedan var det en tjej som blev äten av en haj här där jag bor, Hon klara sig men har bara en arm!
Jag ska försöka fixa något fotoalbum via internet så jag kan lägga upp bilder, hoppas att det inte är lika segt :)

RSS 2.0